Drei Zinnen Dolomiti
+385 1 617 6127
PrijavaNOVA REGISTRACIJA

* Podatak nije obavezan
* Podatak nije obavezan


Drei Zinnen Dolomiti

Početna stranica  >  Italija  >  Drei Zinnen Dolomiti
Smještaj
28 Smještaj
Staza
115km Staza
Do
1175m Do 2200m

Drei Zinnen DolomitiJEDNOSTAVNO: TRE CIME

Alta Pusteria je 2014. godine prodisala većim plućima, jer su novim uređajima spojili Monte Elmo i Croda Rossa, a s novom stanicom spojili su se na Ski Express u Val Pusteria Kronplatz i gostima doline omogućili skijanje na čak 200 km staza. Tako je nekadašnje skijalište Dolomitit di Sesto - Sextner Dolomiti, nekadašnja regija Alta Pusteria, od 2016. Tre Cime - Drei Zinnen Dolomiti. Izbor zajedničkog imena bio je jednostavan, jer jedna od najvećih znamenitosti koja se uzdiže nad dolinom su svjetski poznata tri vrha- Tre Cime di Lavaredo.

5 MJESTA, 5 LICA

U prijateljskoj i gostoljubivoj dolini, pet mjesta živi u simbiozi sa zimom. Podno planine uvučen je Sesto koji je popularan među planinarima, snowboarderima i skijašima, budući da je većina skijaških staza upravo iznad ovog mjesta. Često ga posjećuju i zaljubljenici u kampiranje jer je Caravan Park Sexten poznat kao najbolji zimsko-skijaški kamp u Europi. Uz fantastičan wellness, tu su i kućice s jacuzzijem - na drveću!
San Candido je urbaniji i poziva svojim slikovitim centrom sa pješačkom zonom i ulicom punom dućana, koja posebno zablista u prosincu kada se održava Mercatino natale. Skijanje na ovom mjestu prilagođeno je mladim obiteljima i zaljubljenicima u dolce-vita odmor. Skijalište Monte Baranca iznad grada nudi blage i vrlo sigurne staze.
Dobbiaco štiti ulaz u romantičnu dolinu Valle di Landro s dva jezera. Mjesto se smatra kulturnim centrom Alta Pusterie uglavnom zbog glazbenog festivala Gustava Mahlera, inače je Dobbiaco svjetski poznati nordijski centar s dobro uređenom nordijskom Arenom.
Villabassa je već od 19. stoljeća klimatsko lječilište i prva u Italiji nudi Kurpark Villabassa po načelima Sebastiana Kneippa, raspoređen na pet hektara zemljišta.
Posljednji i najmanji Braies, nalazi se u istoimenoj dolini. Njegova glavna atrakcija je vrh La Croda del Beco, koji se na 2,810 m.n.v. nalazi iznad jezera Lago di Braies i visoravni Prato Piazza.

93 - 200 - 1200 KILOMETARA

Padine Tre Cime Dolomiti su u 2014. godini proširene na 93 km staza i 32 žičare, uključujući i dvije nove gondole za osam osoba, koje preko Orto del Toro povezuju skijališta Monte Elmo i Croda Rossa iznad Sesta. Gondole su također dobile i crvene staze Tre Cima i Orto del Toro. Ljubitelji crnih staza ovdje će doći na svoje. U Sestu vas čeka Holzries 1 i 2, sa 71% nagibom i Monte Elmo staza, dugačka skoro 5 km. S druge strane, u Versciaco se s Monte Elmo spustite po vlastitoj želji. Kraća i strmij je crna staza Raut a nešto položenija je 4,5 kn duga crvena staza Helmissimo, najduža veleslalomska staza u dolini. U Versiacu se možete ukrcati na Ski Express Val Pusteria i za pola sata stići odmah ispod skijališta Kronplatz, gdje vas čeka 119 km staza. Ski karta Dolomiti Superski pokriva čak 1.200 km staza te omogućuje skijanje u poznatoj Cortini, koja je od Dabbiaca udaljena svega pola sata vožnje ili sat vremena do Alta Badije i čuvenih Sella Ronda.

GRANDE GIRO DELLE CIME

Zahvaljujući povezanosti s Orto del Toro smislili su Grande Giro delle Cime, velik obilazak svih vrhova skijališta. U obilazak možete sami uz pomoću on-line itinerara ili s vodičem, polazak je srijedom i nedjeljom s vrha Monte Elmo. Proći ćete 34 km dogački krug u kojem ćete, uz pomoć žičara i ski busa, proći 5600 m.n.v. Na putu ima više mogućnosti za okrijepu, preporučamo Col d'la Tenda na vrhu četerosedežnice Val Comelico. Na velikoj terase, na visini od 2.000 m., čekaju vas ležaljke, prekrasan pogled i izvrsna domaća jela.

TRE CIME FREESTYLE

Kako su manja skijališta odvojena od glavnog Sesta, u dolini su uređena tri snježna parka. Na Monte Elmu nalazi se Snowpark Tre Cime s dvije zone- dio za vježbanje za najmlađe i dio za one malo starije. Na obiteljskom skijalištu Monte Barance je najviše zabave na Kids Ski-Cross stazi dok vas na malom skijalištu Rienza iznad Dobbiaca, čeka freestyle i jump trening. Shaka Snowpark ima samo 200 metara, ali na njemu možete isprobati jedini Big Air Bag u dolini.

MEKA SKIJAŠKOG TRČANJA

Tre Cime Dolomiti sa 200 km staza, vodeća su talijanska regija za skijaško trčanje, uz to dio su Dolomiti Nordicski, koji zajedno imaju 1.300 km staza na desetak mjesta. Staze u dolini su međusobno povezane i savršeno pripremljene i možete istražiti gotovo svaku od pet dolina Pusteria, Fiscalina, Landro i Braies. FIS stadion Nordic Arena u Dobbiacu je točka na i.

NOĆNO SKIJANJE I SNOWBAR

Ski ponudu zaokružuje bogata ponuda turnog skijanja. Početnici kreću u pravcu Val Popena, najizdržljiviji si mogu priuštiti turu Val Fonda-Forcella Cristallo, koji prelazi 1.200 m.n v . Na raspolaganju je puno planinskih i pješačkih staza koje se mogu proći na krpljama. Nije jeftino, ali je nezaboravno: na razgled Tre Cime možete i bPonuda sporta i zabave


1 Vodeni park
Bazen i wellness/spa.
1 Spa centar:
Radno vrijeme spa centra nalazi se na recepciji.
1 Bar/pub
Radno vrijeme provjerite na recepciji objekta.
1 Restoran
Radno vrijeme restorana provjerite na recepciji objekta.
1 Dućan
U mjestu je dućan.
1 Pekara
U mjestu je pekarna.
1 Turistički ured
TIC Sesto, tel.br. +39 0474 710 310.
1 Banka/bankomat
U mjestu je banka i bankomat.
1 Suvenirnica
Nekoliko manjih trgovina s darovima, suvenirima i lokalnim proizvodima.
1 Policija
Policija: 112
1 Pošta
Pošta Sesto, zatvorena sobotom i nedjeljom.
1 Liječnik
Objedinjeni br.: 118
1 Ambulanta prve pomoći
Prva pomoć : 118
1 Ljekarna
Ljekarna Sesto, zatvorena nedjeljom
1 Gorska služba spašavanja
Gorska služba spašavanja: 118

Dodatna ponuda za skijaše


1 Pokriven teniski teren
Natkriveni teniski tereni u hotelu Union Toblach. Rezervacije i informacije na tel. 0474 970 100.
1 Klizalište
Više klizališta u mjestima diljem doline: Sesto, Dobbiaco i Villabassa.
1 Slobodno penjanje po ledu
Penjanje po ledenom slapu u pratnji vodiča. Sve informacije i rezervacije na +39 0474 710 375.
1 Krpljanje
Krpljanje s vodičem, na raspolaganju svaki dan, ovisno o vremenskim uvjetima. Informacije i rezervacije putem telefona +39 0474 710 375.
1 Turno skijanje
Vođene ture po okolnim planinama u pratnji licenciranog vodiča. Mogućnost iznajmljivanja opreme. Sve informacije i rezervacije na +39 0474 710 375.

loading ...
  • 1
  • Odaberite svoj smještaj

Odaberite svoj smještaj

loading ...
Copyright © 2007 - 2020 S.K.I.F.U.N. d.o.o.. Sva prava pridržana.